Popularna u naszych południowych sąsiadów – Czechów – ciekawa odmiana ciasta drożdżowego przyrządzana na parze, przygotowana z ciasta, do którego użyto wysokiej jakości mąki pszennej, prawdziwych jaj i świeżych drożdży.
Łatwy w porcjowaniu i przygotowaniu.
Knedel czeski idealnie smakuje na słodko, jak i w wydaniu typowo wytrawnym – z dodatkiem mięs, sosów, warzyw, gulaszy.
- bez substancji konserwujących!
- niska zawartość cukrów!
- niska zawartość tłuszczu!
SKŁADNIKI
Składniki: mąka pszenna, woda, drożdże, olej rzepakowy, jaja, sól. Może zawierać: mleko, soję.
KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM
KNEDEL CZESKI Z GULASZEM WOŁOWYM Składniki dla 4 osób: knedel czeski BUCHCIK 600g mięsa wołowego 400 ml bulionu lub wody 1 czerwona papryka 1 duża cebula olej do smażenia mąka pszenna papryka chilli w proszku, sól, pieprz, papryka słodka w proszku, 5 ziaren ziela...
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych pieczarek 1 średnia cebula 100g dowolnego tartego sera żółtego 1 duża łyżka masła sól, pieprz do smaku, natka pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Pieczarki umyć i osuszyć. Pokroić je...
KLUSKI Z KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM
KLUSKI NA PARZE Z PIECZONĄ KACZKĄ W SOSIE HOLENDERSKIM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 2 większe lub 3 mniejsze udka z kaczki 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka pęczek zielonych szparagów lub słoik szparagów marynowanych kilka listków sałaty 100 g masła ½...