Przygotowane ze starannie dobranej polskiej mąki, świeżych drożdży, a także prawdziwych jaj stanowią nieodzowny składnik dań na wielu polskich stołach.
Ten popularny w naszym kraju produkt zwany jest również w różnych regionach: pampuchami, parowańcami czy buchtami.
Tę wersję wzbogaciliśmy o pełne smaku i aromatyczne nadzienie jagodowe.
- bez substancji konserwujących!
- bez sztucznych barwników!
- można podgrzać w kuchence mikrofalowej!
SKŁADNIKI
Składniki: mąka pszenna, woda, nadzienie jagodowe – 16% [cukier, przecier jabłkowy, woda, jagoda (16% w nadzieniu), skrobia modyfikowana, regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytrynian sodu; stabilizatory – guma gellan, guma ksantanowa; aromat], drożdże, olej rzepakowy, jaja, serwatka w proszku (z mleka), cukier, sól. Może zawierać: soję, łubin.
KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM
KLUSKI NA PARZE Z MUSEM TRUSKAWKOWYM Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 500g świeżych lub mrożonych truskawek 1/3 szklanki słodkiej śmietanki kremówki 3 łyżki płatków migdałowych ½ łyżeczki cukru wanilinowego cukier do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski...
GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO
GRZANKI Z BANANAMI NA SŁODKO Składniki: Kluski na parze lub Knedel czeski BUCHCIK 2 dojrzałe banany 1 duża łyżka masła kilka kostek mlecznej czekolady 1 duża łyżka cukru 2 łyżki słodkiej śmietanki listki mięty do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski lub...
SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI
SŁODKIE KANAPKI Z LODAMI Składniki: Kluski na parze BUCHCIK 250 ml lodów waniliowych lub bakaliowych 1 łyżeczka masła listki mięty, dowolne owoce bita śmietana, polewa czekoladowa do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Kluski przekroić w poprzek. Delikatnie...